Noi proiecte de construcție și reconstrucție a școlilor și grădinițelor vor fi demarate, din fondurile de circa 20 milioane de euro oferite de România țării noastre


Noi proiecte de construcție și reconstrucție a școlilor și grădinițelor vor fi demarate, din fondurile de circa 20 milioane de euro oferite de România țării noastre. Subiectul a fost discutat astăzi, în cadrul întrevederii la Chișinău dintre Marcel Răducan, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, și Liviu Dragnea, Viceprim-ministru, ministrul  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România.

“Avem proiecte realizate cu suportul financiar al UE, inclusiv al României. Sper ca cetățenii noștri să conștientizeze că Republica Moldova a devenit un șantier de construcție datorită aspirațiilor europene și a cursului european parcurs de țara noastră. UE este un partener de încredere, iar țările membre UE susțin, inclusiv financiar, țara noastră”, a specificat Marcel Răducan în cadrul întrevederii.

La rîndul său, Liviu Dragnea, Viceprim-ministrul României, a comunicat că Guvernul României a emis o ordonanță prin care sunt stabilite regulile de alocare a banilor pentru proiectele de dezvoltare, prin proceduri simplificate. “Avem deschidere maximă să vă oferim suportul necesar în domeniile pe care le veți solicita. Tradițiile voastre nu se pierd odată cu integrarea europeană, iar lucrurile bune sunt mult mai multe decât cele care stagnează”, a subliniat Liviu Dragnea.

În cadrul întîlnirii, miniștrii au decis și impulsionarea colaborării cu specialiștii români în vederea actualizării cadrului juridic în domeniul dezvoltării regionale, planificării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor, precum şi corelarea politicilor respective întru crearea unui singur cadru de planificare. În acest context, Ministrul Marcel Răducan a solicitat părții române transmiterea cu titlu gratuit a eurocodurilor în construcții, necesare armonizării reglementărilor pentru proiectarea și executarea construcțiilor.

Oficialii au vorbit despre colaborarea bilaterală în domeniul dezvoltării regionale, în baza Acordului de colaborare semnat în martie 2012, la Iași.

Sursa: mdrc.gov.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: