A fost lansat portalul on-line a datelor privind performanța energetică a clădirilor din Europa


Institutul Europa al Performanței Clădirilor (BPIE) a lansat in aceasta săptămână un portal de date pentru performanța clădirilor și politicile conexe în Europa, www.buildingsdata.eu. Portalul cuprinzător de date prezintă fapte și cifre colectate pentru “Construcțiile Europei sub microscop” studiul lansat la sfârșitul anului 2011. Acesta include o mare varietate de date tehnice care nu au mai fost niciodată colectate la nivelul UE anterior.

Baza de date a fost creată pentru a ajuta factorii de decizie politică la nivel de state membre UE și, experți tehnici, profesioniști, cercetători, academicieni, consultanți, ONG-uri, etc. Toți utilizatorii pot accesa profilurile de țară, să caute parametrii specifici, să genereze grafice și prezentări. Instrumentul permite comparații trans-naționale și al descărcarea gratuită a datelor și rapoartelor. Doar accesul la datele originale necesită înregistrare prealabilă. Sugestii pentru actualizări de date și corecții vor fi posibile prin intermediul formularelor online.

Portalul de date al BPIE are ambiția de a deveni o sursă de date detaliate pentru oricine este interesat în eficiența energetică a clădirilor europene. Datele vor fi îmbunătățită pe o bază în curs de dezvoltare și de-a lungul timpului portalul va fi îmbogățit cu teme și informații suplimentare generate prin proiecte de schimb de date și parteneriate de cercetare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: