Ziua Mondiala a Eficientei Energetice!


Cu scopul de a sensibiliza importanța eficienței energetice în soluționarea problemelor legate de securitatea energetică și schimbările climatice pentru crearea unor societăți durabile, astăzi, 05 martie, este sărbătorită Ziua Mondială a Eficienței Energetice.

Agenția Internațională a Energiei (AIE) estimează că consumul mondial de energie va crește cu 40% în următoarele două decenii, ceea ce înseamnă că guvernele ar trebui să pună în aplicare măsuri speciale, cum ar fi utilizarea de energie din surse regenerabile, dar, mai presus de toate, să promoveze campanii de pentru o utilizare mai eficientă și de economisire a energiei.

Ziua Mondială a Eficienței Energetice este sărbătorită anume astăzi în onoarea primei reuniuni a experților din lume care a avut loc pe 5 martie în anul 1998 în Austria pentru a discuta despre criza energetică și soluțiile sale posibile.

Acum acesta oferă o oportunitate de a reflecta asupra practicilor care vizează o utilizare durabilă și rațională a energiei precum și angajamentul guvernelor, întreprinderilor și instituțiilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: