Blogul www.ionmuntean.com – premiat la Gala premiilor Moldova Eco-Energetica 2012


Premiere Gala Moldova Eco Energetica 2012Blogul http://www.ionmuntean.com a fost premiat la Gala premiilor Moldova Eco – Energetică ediția 2012 la categoria „Cea mai bună Iniţiativă de Comunicare în domeniul Eficienței Energetice și Energiei Regenerabile”.

În calitate de autor al acestui blog vreau să-mi exprim toată mulțumirea față de vizitatorii blogului care au demonstrat necesitatea și practicitatea acestuia. La fel vreau să felicit și să mulțumesc echipei proeictului Energie și Biomasă care a lansat această competiție și care au inițiat practic o revoluției în domeniul Energiei Regenerabile, una foarte necesară pentru țara noastră.

Vreau să remarc eforturile din ce în ce mai consecvente ale Guvernului și Agenției pentru Eficiență Energetică în realizarea politicii statului în acest domeniu. De asemenea mediului de afaceri care cu insistență demonstrează rezultate remarcabile și la fel mediului academic pentru eforturile constante și încă puțin apreciate. Nu mai puțin important este rolul comunității donatorilor în Republica Moldova care demonstrează o implicarea destul de activă în reformarea sectorului energetic.

Mă bucur că astfel de inițiative sunt recunoscute importante de toți actorii cheie din acest domeniu – autoritățile publice, ONG-uri, mediul de afaceri, donatori, mediul academic, societatea civilă, etc. Totodată acest gest demonstrează importanța componentei de comunicare în domeniul Eficienței Energetice și Energiei Regenerabile, foarte necesare Republicii Moldova.

Cu această ocazie vreau să destăinui un lucru legat de acest blog la care nu m-am așteptat atunci când l-am creat și care m-a sensibilizat foarte mult. Cauza a fost interesul manifestat de către mulți moldoveni plecați la muncă peste hotare care interesați de climatul investițional în domeniul Eficienței Energetice și Energiei Regenerabile de acasă au găsit aici informații utile. Acest lucru demonstrează că cei plecați peste hotare au nevoie de sprijinul celor de acasă și că sunt dispuși să investească și în altceva decât în mașini, case și alte lucruri care nu contribuie la dezvoltarea economiei naționale.

Înainte de a încheia vreau să relev încă odată importanța Competiției Moldova Eco – Energetică care, pe lângă misiunea de premiere a celor mai bune proiecte din domeniul Eficienței Energetice și Energiei Regenerabile, aceasta mai are rolul de a polariza eforturile tuturor actorilor cheie din acest domeniu în direcția necesară Republicii Moldova.

 Mulțumesc Tuturor!

https://ionmuntean.wordpress.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif

 Foto: UNDP Moldova/Igor Vrabie/2012

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: