Seară Tradițională Moldovenească pe Malul Mării la Constanța


Fără mămăligă și vin moldovenesc dar cu multă voie bună susținută de muzica și dansurile populare moldovenești. Cam acestea au fost ingredientele principale care au stat la baza pregătirii serii tradiționale moldovenești pe malul mării la Constanța în seara zilei de 20 august. Evenimentul a fost organizat de grupul de masteranzi și doctoranzi ai Universității Tehnice care au participat la Şcoala Internaţională de Vară cu tema „Concepte Avansate şi Perspective în Managementul Surselor Energetice Regenerabile”. Oaspeții serii tradiționale moldovenești au fost peste 60 de tineri cercetători de la diverse universități din Turcia, Bulgaria, Ucraina și România.

Această seară a demonstrat încă odată că cel mai frumoase și memorabile evenimente se organizează foarte ușor, fără multă pregătire, emoții și stres, pe alocuri chiar improvizat din mers, atunci când ești într-o echipă de ingineri inventivi care își cunosc cultura, tradițiile și valorile naționale.

Seara a început cu o prezentare despre Moldova, genurile de activitate ale populației, minorități naționale, personalități,  etc. Prezentarea personalităților renumite care au ridicat faima Moldovei la nivel internațional nu a lăsat indiferentă atenția invitaților turci atunci când rândul a ajuns la Ștefan cel Mare.

După o doină și alte cântece naționale la fluier cântate live, atenția invitaților a fost atrasă de prezentarea celor mai frumoase și interesante obiective turistice din Moldova care merita a fi vizitate în pofida infrastructurii proaste.

Nu au fost scăpate cu vederea nici cele mai renumite locuri unde cei mai rari oaspeți vin azi și pleacă mâine precum Cricova și Mileștii Mici.

The Lonely Shepherd interpretat live la Nai a frapat publicul prezent la serată pe fețele căruia putea fi citită admirația față de acest instrument muzical.

Atmosfera frumoasă a fost susținută și de alte talente descoperite în grupul nostru pe parcursul serii care au interpretat diverse cântece din repertoriul național.

De la seara tradițională moldovenească nu au lipsit sârba și hora care au ridicat de pe scaune toți oaspeții până când s-a defectat echipamentul audio.

Desigur că lucrurile nu s-au oprit aici, distracția continuând pe plajă cu noi cântece și baie în mare după miezul nopții.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: