Scoala Internationala de Vara in domeniul Surselor de Energie Regenerabile


În perioada 15-25 august, Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagra în colaborare cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa şi mai multe universităţi membre RUMN, organizează Şcoala Internaţională de Vară cu tema „Concepte Avansate şi Perspective în Managementul Surselor Energetice Regenerabile”.

Evenimentul se derulează în cadrul proiectului ARGOS „BSUN Joint Master Degree Study Program on the Management of Renewable Energy Sources”, finanţat de către Uniunea Europeană.

La lucrările Şcolii de Vară participă peste 100 de studenţi de la programe de masterat şi doctorat din Moldova, România, Bulgaria, Turcia și Ucraina. Lectorii invitaţi sunt specialişti de mare prestigiu internaţional din Italia, Austria, Turcia, Bulgaria, Ucraina, Moldova, România şi Azerbaijan.

Programul Şcolii de Vară include, în afara cursurilor şi a activităţilor practice ale studenţilor, vizite la Staţia de Epurare Constanţa Sud – RAJA Constanţa, Platforma de incinerare a deşeurilor de la Fabrica de Ciment Lafarge Medgidia şi vizita Parcului Eolian al Societăţii Monsson.

În mod special, pentru acest eveniment a fost invitată o caravană mobilă pentru demonstrarea tehnologiilor utilizate în valorificarea energiilor regenerabile de la Institutul pentru Cercetări în Domeniul Tehnologiilor Energetice pe Bază de Hidrogen (ICHET) de la Istanbul, şi caravana mobilă a Societăţii Ecohornet Bucureşti pentru prezentarea incineratoarelor pe bază de biomasă peletizată.

Activităţile derulate pe durata Şcolii de Vară au ca scop orientarea studenţilor către cele mai avansate abordări în managementul surselor energetice regenerabile şi a domeniilor de actualitate pentru activitatea de cercetare ştiinţifică. Studenţii vor avea prilejul să îşi prezinte propriile lor preocupări astfel încât să fie identificate posibilităţile de colaborare între studenţii de la universităţile partenere la proiectul ARGOS şi să fie planificate stagiile de vizite reciproce care vor începe din toamna acestui an.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: