Earth Hour 2011 – 26 martie ora 20:30


Earth Hour este o campanie globala initiata de WWF (World Wide Fund for Nature) . Companii, guverne, comunitati si oameni de pretutindeni sunt invitati sa stinga luminile pentru o ora, in semn de preocupare fata de problemele de mediu.

Evenimentul a fost organizat pentru prima oara la Sydney, in 2007, cand 2 milioane de oameni au stins luminile pentru o ora- Ora Pamantului. In 2008, 50 de milioane de oameni au ales sa celebreze Earth Hour, iar in 2009 aproape un miliard de oameni din 4100 de orase de pe mapamond au stins luminile pentru a trimite liderilor lumii un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva schimbarilor climatice, premergator Conferintei de la Copenhaga. In 2010, Earth Hour a implicat participanti din 128 de tari, de pe toate continentele.

In anul 2011 evenimentul va avea loc pe 26 martie incepind cu ora 20:30. Mai jos vedeti filmuletul de promovare a campaniei din 2011.

De la prima editie din 2007, cand  2 milioane de case si sedii de companii din Sydney au stins luminile timp de o ora, Earth Hour a evoluat si a devenit cea mai mare miscare de mediu din istorie, implicand sute de milioane de oameni de pe toate continentele. Datorita sutelor de povesti ale oamenilor care, din 2007 si pana acum, s-au aratat pregatiti sa isi reduca impactul negativ asupra planetei in viata de zi cu zi, nu doar de Ora Pamantului, campania Earth Hour 2011 se va dedica tocmai acestor povesti, fie ca ele vor veni din partea companiilor, a autoritatilor sau a oamenilor obisnuiti.

„Evolutia atat de rapida a campaniei in doar patru ani de zile a aratat ca exista sute de milioane de oameni care isi doresc sa faca mai mult pentru planeta”, a declarat Andy Ridley, co-fondatorul si directorul executiv Earth Hour International.

„Fie ca vorbim de copii care transforma o sala de clasa sau de un presedinte care schimba o tara intreaga, oameni, organizatii si guverne din intreaga lume sunt invitati sa stinga luminile de Earth Hour si sa se angajeze in actiuni de mediu ce depasesc limitele temporale ale Orei Pamantului”, a adaugat Andy Ridley.In 2011, WWF, alaturi de partenerii si sustinatorii din Romania, va da din nou tonul stingerii luminilor in zeci de orase, cladiri proeminente si institutii, invitand oamenii din toata tara sa repete gestul in casele lor. Platforma de comunicare a campaniei din Romania,  HYPERLINK “http://www.earth-hour.ro” http://www.earth-hour.ro, va pune la dispozitie, incepand din luna februarie, idei de actiuni si evenimente, materiale de promovare, dar si posibilitatea de a sprijini in mod direct Earth Hour si WWF in Romania.

Sursa:http://www.earth-hour.ro/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: