Gaze mai scumpe începând cu anul nou


În primul trimestru al anului viitor tarifele la gaze pentru consumatorii finali ar putea creşte cu 10 la sută, a declarat, aszi, preşedintele SA „Moldovagaz”, Alexandru Gusev.

„Deocamdată nu am primit informaţia oficială de la Gazprom în ceea ce priveşte preţul de livrare a gazelor din Rusia. Noi însă credem că acest preţ va fi puţin mai mare decât cel cu care procurăm gazele în trimestrul IV al anului curent. În prezent plătim 270 de dolari pentru 1000 de metri cubi. Noul preţ de achiziţie ar putea fi de 290 de dolari”, a menţionat Alexandru Gusev la o conferinţă.

Întrebat cum se va reflecta noul preţ de livrare a gazelor asupra tarifelor pentru consumatorii finali, preşedintele SA „Moldovagaz” a spus că această întrebare este mai bine să fie adresară ANRE, care stabileşte tarifele. Alexandru Gusev anticipează, totuşi, o creştere a tarifelor pentru consumatorii finali cu 10 la sută. 
Datoriile Republicii Moldova faţă de Gazprom, luând în calcul şi restanţele părţii transnistrene, inclusiv penalităţile, constituie 2,15 miliarde de dolari. Din această sumă sumă, datoria consumatorilor de pe malul drept este de 350 milioane de dolari, inclusiv 75 de milioane consumul din anul curent.

Sursa:info-prim.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: