Primele contracte cu furnizorii de gaze pentru “Nabucco”, încheiate până la jumătatea lui 2011


Primele contracte cu furnizorii de gaze pentru Nabucco vor fi încheiate până la jumătatea lui 2011, având în vedere că negocierile cu Azerbaidjanul s-au intensificat, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al consorţiului, Christian Dolezal, transmite agenţia Reuters, citată de Mediafax. “Acţionarii Nabucco negociază intens. Primele contracte pentru gaze sunt aşteptate la jumătatea lui 2011, cel mai probabil cu Azerbaidjanul”, a afirmat Dolezal, care participă la un forum economic la Sofia.
El a spus că toţi cei şase acţionari ai proiectului gazoductului sunt implicaţi în negocieri pentru asigurarea gazelor pentru Nabucco. RWE şi OMV speră să obţină livrări de 10 miliarde de metri cubi de gaze din Azerbaidjan, pentru a asigura volumul minim necesar exploatării gazoductului, care este concurat de proiectul rusesc South Stream.
Dolezal şi-a exprimat încrederea că Nabucco este un proiect competitiv, iar primele livrări vor fi efectuate la începutul lui 2015. El a mai spus că, după asigurarea livrărilor, contractele de achiziţie a gazelor vor fi încheiate cu uşurinţă, astfel încât decizia finală de investiţie să fie luată până la sfârşitul lui 2011.

Sursa: bursa.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: