Am putea rămâne fără gaze la iarnă, scrie presa rusă


Efectuarea plăţilor între întreprinderea „Moldovagaz” şi „Gazprom” la livrările ruseşti de gaze pentru Republica Moldova ar putea fi agravată din cauza tarifului redus la consumatorii finali, transmite luni agenţia rusă de presă, Regnum News.

Potrivit sursei citate, reducerea, prin decizia Curții Supreme de Justiție, a tarifelor la gaze, va duce în pericol real asigurarea consumatorilor moldoveni cu gaze naturale în sezonul rece şi poate duce chiar la suspendarea livrărilor de gaze ruseşti către Republica Moldova la iarnă.

Potrivit „Moldovagaz”, situaţia creată are un impact negativ asupra efectuării plăţilor pentru gazele importate din Rusia şi reprezintă o „ameninţare reală pentru securitatea energetică a republicii”. „Astfel de acţiuni afectează relaţiile dintre Republica Moldova şi gigantul rus de gaze Gazprom”, au declarat responsabili din cadrul întreprinderii Moldovagaz, mai anunță Regnum News.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică din Republica Moldova a anunțat că în pofida respectivei decizii a Curţii tarifele la gaze nu vor fi reduse, deoarece acestea sunt stabilite de agenție şi nu prin decizii ale instanţelor judecătoreşti.

Curtea Supremă de Justiție a decis ca majorările la gazele naturale din 14 ianuarie și 14 mai să fie reexaminate, la solicitarea partidului „Moldova Unită” care consideră că aceste majorări sunt nejustificate.

Sursa: jurnal.md

One Response to Am putea rămâne fără gaze la iarnă, scrie presa rusă

  1. SS says:

    Interesant cum va reactiona Moldova Unita cind Gazpromu va hotari ca s-a saturat de prostiile moldovenilor si pur si simplu va sista alimentarea cu gaze..
    Probabil vor finanta ei proiectul Nabucco ca sa-si justifice ideile ca gazul rusesc e prea scump..
    Stupizenii electorale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: