Primii primari din Republica Moldova care au semnat Conventia Primarilor


La data de 21 si 22 septembrie 2010, in orasul Lviv, Ukraina, a avut loc conferinta internationala „Conventia Primarilor si Implementarea ei in Ukraina”. Cu suportul biroului GTZ Moldova, a fost organizata participarea la eveniment a unei delegatii din Republica Moldova in componenta careia au fost si 5 primari: Presedintele Asociatiei de primari din raionul Nisporeni si primar al comunei Marinici, primarul raionului Drochia, primarul raionului Orhei, primarul comunei Antonesti si primarul comunei Leuseni.

În prima zi a conferintei au avut loc o serie de prezentari care au familiarizat participantii la conferinta cu realizarile si problemele cu care se confrunta primarii din Ukraina in realizarea angajamentelor asumate prin Conventia Primarilor, dar și cu recomandările din partea administratorului principal la Direcţiei Generale pentru Eficienţa Energetică a Comisiei Europene, Domnul Pedro Ballesteros Torres. In aceeasi zi, alături de alti primari din Ukraina, primarii modoveni si-au asumat angajamentul de a realiza o serie de masuri pentru a micsora consumul de energie, de a spori ponderea surselor regenerabile in economia local dar si reducerea emisiilor de CO2 prin semnarea Conventiei Primarilor.

In cea de a doua zi, in sesiune paralela, au avut loc doua seminare cu tematica „Elaborarea Politicii in Domeniul Climei  la nivel local in Ukraina” si „Elaborarea Planului de Actiuni in domeniul Energiei Durabile pentru orasul Kamjanents-Podilskyj”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: