Gazprom: Din 2011 Ucraina va primi gaze la preturi europene


Vicepresedintele concernului rus Gazprom, Andrei Kruglov, a reamintit  Ucrainei ca din 2011 va primi gaze rusesti la preturi europene, relateaza Interfax.

In acest context, a spus el, Rusia se asteapta ca Ucraina sa-si achite constiincios, in termen, factura la importurile de gaze rusesti.

Directorul executiv al Gazprom, Aleksei Miller, a declarat la 27 august ca, in cazul unificarii monopolistului rus de gaze cu societatea publica ucraineana Naftogaz , preturile la gaze pentru cetatenii ucraineni vor fi aceleasi ca pentru populatia rusa, noteaza Agerpres.

In opinia lui, crearea unui joint-venture in domeniul gazelor intre Rusia si Ucraina este un proiect in interesul ambelor tari. Ideea unificarii companiilor de stat rusa si ucraineana din domeniul gazelor a fost expusa la 2 mai de premierul rus Vladimir Putin, dar ucrainenii au tot ezitat sa raspunda favorabil la oferta Moscovei. Societatea Naftogaz este importatorul exclusiv de gaze rusesti in Ucraina, prin conductele sale transportandu-se circa 20% din necesarul de gaze al Europei.

Surs: inforusia.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: