Gazoductul Nabucco se va alimenta din Azerbaijan, Turkmenistan si Irak


Gazoductul Nabucco va fi alimentat cu gaze naturale din Azerbaijan, Turkmenistan şi Irak, prin două conducte la graniţa Turciei cu Georgia şi Irak, a anunţat, luni, consorţiul care derulează proiectul.

“Vor exista conducte de alimentare către graniţa turco-georgiană şi către cea turco-irakiană. Ruta planificată oferă o gamă largă de surse de aprovizionare pentru Nabucco, care va primi gaz din Azerbaijan, Turkmenistan şi Irak. (…) Din cauza contextului politic, Nabucco Gas Pipeline International nu are în vedere o a treia linie de alimentare către graniţa turco-iraniană”, se arată într-un comunicat al consorţiului care derulează investiţia.

Gazoductul Nabucco, investiţie evaluată la 7,9 miliarde euro, va alimentacu gaze din regiunea Caspică şi Orientul Mijlociu pieţele din Europa.

Proiectul este derulat de un cosorţiu format din compoaniile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania),Transgaz (România). Fiecare companie are o participaţie de 16,67%.

Sursa: mediafax.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: