13 MLN de Euro pentru eficienta energetica in Republica Moldova


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare acorda Moldovei primele credite de eficienta energetica, in suma de 13 milioane de Euro. Acordul privind aceste imprumuturi a fost semnat în data de 25 iunie 2010, la Chisinau, in cadrul Saptamanii Investitionale “Moldova Business Week 2010”.

Prin documentul semnat, BERD ofera un credit de 7 milioane de Euro bancii comerciale Moldova-Agroindbank si 6 milioane de Euro Moldindcombank-ului pentru finantarea proiectelor de investitii ale companiilor locale, ce vizeaza eficienta energetica. Creditele sunt parte a Facilitatii de Finantare in Domeniul Eficientei Energetice Durabile din Moldova, lansate in februarie 2010.

Prim-ministrul Vlad Filat a declarat, in cadrul ceremoniei, ca acest eveniment este important nu doar pentru cele 2 banci, dar si pentru Republica Moldova in ansamblu, pentru ca in urma realizarii acestui proiect vor avea de castigat si cetatenii, care vor beneficia de produse calitative in domeniul energeticii.

“Este o noua etapa pentru Republica Moldova si sunt absolut sigur ca acest imprumut va avea continuitate”, a spus premierul.

Proiectul va fi implementat pe parcursul a 5 ani.

Sursă: stireazilei.md

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: