Şeful companiei olandeze Gasunie a fost numit preşedinte al proiectului South Stream


“Proiectul South Stream progresează de la o lună la alta şi a venit timpul să punem ordine în relaţiile dintre membrii conducerii”, a spus Miller, prezent la un forum economic internaţional la Sankt Petersburg.

Kramer a declarat că va prelua oficial noua poziţie la 1 octombrie. “Trebuie să demisionez din postul actual la finele lunii august, înlocuitorul meu a fost deja găsit, după care voi aştepta o perioadă până voi începe să lucrez la South Stream”, a spus actualul preşedinte al Gasunie.

Compania olandeză Gasunie nu este implicată în proiectul South Stream, dar participă alături de Gazprom, BASF şi E.ON la construcţia gazoductului Nord Stream, care va aproviziona cu gaze naturale Germania şi alte state din vestul Europei, traversând Marea Baltică.

Gazoductul South Stream este una dintre soluţiile Gazprom pentru ocolirea Ucrainei ca principală ţară de tranzit a gazului rusesc exportat în Europa, după ce livrările au fost perturbate în mai multe rânduri în ultimii ani de disputele dintre Kiev şi Moscova privind tarifele de tranzit şi datoriile părţii ucrainene către grupul rus.

South Stream va aduce gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagră, către statele est-europene membre ale UE şi apoi spre nordul Italiei. Gazprom a anunţat, într-un comunicat publicat săptămâna trecută, că este pregătit să înceapă construcţia gazoductului South Stream în anul 2013.

Potrivit vicepreşedintelui Gazprom, Alexander Medvedev, grupul rus va lua în calcul în studiul de fezabilitate al proiectului construcţia gazoductului prin România în locul Bulgariei. Studiul de fezabilitate pentru construcţia South Stream trebuie finalizat până în februarie 2011, iar conducta ar urma să fie finalizată până în 2015.

Sursa: mediafax.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: