Romgaz: Romania va fi inclusa in South Stream


Romania va fi inclusa in proiectul South Stream deoarece pretul gazoductului ar fi mai mic daca ar traversa tara noastra, sustine Marcel Piteiu, director general al Romgaz.

“Romania se asteapta sa primeasca invitatia oficiala de a face parte din traseul conductei de gaze South Stream, proiect dezvoltat de cel mai mare producator de gaze din lume, Gazprom, impreuna cu italienii de la Eni”, a declarat Marcel Piteiu, citat de Adevarul

Afirmatia a fost facuta la Neptun la forumul regional pe teme energetice FOREN, cu doar o zi inainte ca o delegatie a Romaniei in frunte cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, sa ajunga la Moscova pentru a discuta cu conducerea Gazprom pe tema includerii in harta gazoductului.

“Subiectul principal al discutiilor este proiectul gazoductului South Stream. Ei (Gazprom – n.n.) au tot interesul sa propuna Romaniei sa faca parte din acest proiect. Si cred ca vor invita Romania sa se alature acestui proiect”, a punctat Piteiu.

South Stream va traversa Marea Neagra si va duce gaze rusesti in centrul si sudul Europei. Rusii analizeaza in prezent doua variante de traseu, prin Romania si Bulgaria, pentru punctul de start al conductei terestre.

Sursa: ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: