Tehnicieni în instalaţii solare îşi continuă instruirea


Săptămâna curentă, un grup de 17 persoane participă la cea de-a doua parte a seminarului “Energia fotovoltaica”, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei, în comun cu proiectul de cooperare economică dintre Renania – Palatinat şi ţările din Europa de Est, Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc.

În perioada 11- 15 ianuarie curent, sub îndrumarea experţilor germani, 10 specialişti din Moldova şi 7 din România vor afla informaţii despre bazele termotehnicii şi termiei solare, bilanţul energetic al edificiilor, principalele cauze ale pierderilor de energie şi soluţii pentru înlăturarea acestora.

Printre tehnicienii de la noi din ţară se numără reprezentanţii companiilor: Corna, Elektro-Tehno, Farma Prim, Seneca, Triago Prim, Trioterm, Universitatea Tehnică.

Seminarul a demarat la 30 noiembrie 2009 şi va finisa în februarie 2010, cu un stagiu la întreprinderile de profil din în Germania. Absolvenţii cursului vor obţine un certificat recunoscut la nivel internaţional, cu descrierea detaliată a tuturor temelor studiate, precum şi un set de manuale. Acest fapt le va permită să presteze servicii şi în afara ţării, precum şi să instruiască alţi tehnicieni.

Conform şefului Direcţiei Dezvoltare Economică a CCI, Sergiu Harea, mediul de afaceri autohton este interesat de valorificarea surselor regenerabile de energie. “Cursul este organizat cu scopul de a răspunde solicitărilor specialiştilor referitor la actualitatea energiei regenerabile, precum şi de a forma un grup de experţi care vor transmite cunoştinţele şi deprinderile însuşite altor solicitanţi”.

Sursa: http://www.chamber.md

3 Responses to Tehnicieni în instalaţii solare îşi continuă instruirea

 1. ss says:

  E bun bre…începem implementarea surselor regenerabile de energie cu cea mai scumpă tehnologie de producere a electricităţii…asta la noi, unde nu lucrează nici un mecanism de promovare a SRE, pe piaţă total monopolizată..
  Ei dar oricum…măcar ceva se face şi asta deam e ceva

 2. OVIDIU ANDRIOAIA says:

  Buna ziua,vin cu rugamintea de a ma indruma spre institutia unde se fac cursrile de calificare pentru tehnicieni in instalatii solare.Va multumesc,

  • Ion MUNTEAN says:

   Stimate Ovidiu, cursul “Tehnician in instalatii solare” a fost organizat cu ocazia unui proiect in tarile din Europa de Sud Est, coordonat de Camera de Meserii din Koblenz, Camera de Comert si Industrie din RM a profitat de acest proiect si a organizat acest seminar in parteneriat. Din cite stiu Camera de Comert si Industrie a RM nu planifica asemenea cursuri in viitorul apropiat. In cazul in care vor mai fi organizate asemenea cursuri voi plasa preventiv informatii pe blog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: